Menu
0
Free shipping from € 50.00 NL/BE
New Collection Bamboo
Customer service rates us with a 9.5
Voor 15u besteld? Vandaag verzonden!
30Jun2023
Bolas Atleet - Leon Mak

Bolas Atleet - Leon Mak

Door: Leon Mak Reacties: 0

Hallo lezer!

Ik ben Léon Mak, een 22-jarige atleet, die hard op weg is zijn dromen na te jagen. Sinds vorig jaar word ik ondersteund door Bolas Underwear. Dit jaar hebben we onze samenwerking uitgebreid, vandaar deze blog.

Op mijn twaalfde was ik al duidelijk over mijn doel. Ik zei op een dag: “Mama, ik wil naar de Olympische Spelen!”. Toentertijd kreeg ik een aai over m’n bol van mijn moeder, die zei dat ik maar gewoon lekker moest gaan trainen. Eerlijk gezegd was ik toen nog helemaal niet zo goed in atletiek, maar ik begon passie te ontwikkelen voor de sport. Het proces van jezelf ontwikkelen én zien groeien was begonnen.

Ik merkte op jonge leeftijd dat hard werken beloond wordt! Ik ging met mijn vader extra trainen op looponderdelen, want hier was ik wat minder goed in. Ook is dit relatief makkelijk te trainen. Toen ik een aantal maanden later merkte dat ik opeens vooraan liep in plaats van achteraan, was ik verkocht… Ik besloot ook extra te trainen op technische onderdelen. Ik had immers een droom na te jagen en ik wist dat het niet vanzelf zou gaan.

Na een aantal jaren van extra trainingen, met m’n vader en ‘zelf uitzoeken’ hoe ik beter kon worden, kreeg ik het aanbod om te gaan trainen bij een talentengroep in Deventer. Het was mij al gelukt om door te breken van de regionale top richting de nationale top, maar ik wist dat ik toe was aan een vervolgstap. Ik heb hierna ruim 7 jaren getraind onder talentencoach Michel Knobbe in Deventer. Daardoor heb ik me ontwikkeld van klein atleetje tot volwassen topsporter. Ik heb in de afgelopen jaren vele successen behaald onder leiding van Michel, waaronder 20 medailles op de Nederlandse Kampioenschappen op verschillende onderdelen (waarvan ik 7 keer Nederlands Kampioen ben geworden) én een zilveren medaille op het EK Junioren.

Ik realiseer me dat ik momenteel de droom leef van ‘kleine Léon’ en verschillende tussenstappen al heb behaald. Toch had ik het gevoel dat ik wat moest veranderen om echt ‘next level’ te gaan. Vandaar dat ik sinds november train op het Nationale Topsport Centrum Papendal, onder begeleiding van de bondscoach en de Nationale bond. Hierdoor hoop ik mijn laatste stap te zetten richting mijn ultieme doel; de Olympische Spelen.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

  Abonneer je op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.